Opdrachtgevers

Home » Opdrachtgevers

Mijn opdrachtgevers

Omexom / TenneT

In 2020 en 2021 mocht ik in opdracht van Omexom 2 PSU's (Project Start Ups) en 1 RS(Riscio Sessie) faciliteren en begeleiden voor 2 TenneT uitbreidings- en renovatieprojecten.

Mede door de energietransitie staat de Nederlandse energievoorziening onder erg onder druk. De elektriciteitsnetten moeten zo spoedig mogelijk uitgebreid worden, binnen een complexe en potentieel gevaarlijke omgeving, waarbij de energielevering zo min mogelijk onderbroken mag worden. Een goede en soepele samenwerking tussen (sub)contractor en opdrachtgever is hiervoor van belang.

De contractor organiseert hiervoor een PSU en RS, welke ik mocht faciliteren en begeleiden. Tijdens de PSU hebben we veel aandacht besteed aan elkaar leren kennen en erkennen, elkaars belangen begrijpen en hiermee bouwen aan begrip en vertrouwen. Tijdens de RS hebben we stil gestaan bij de grootste riscio's en zorgen, maar ook kansen en ideeen die van grote invloed kunnen zijn op het succes van deze projecten.

Omexom en TenneT
NCOI

NCOI Opleidingen

In 2018 mocht ik een gastcollege geven aan de MBA studenten van het NCOI te Eindhoven. Het boek “de snelheid van vertrouwen” van Stephen Cofey stond hierbij centraal. Tijdens het college legde ik een link tussen de snelheid van vertrouwen van Stepehn Cofey en het vijf-pijler model van het Semco Style Institute en de dagelijkse praktijk.

Fysiotherapie Beljaart

In 2020 mocht gedurende 11 sessie het team fysiotherapeuten van Fysiotherapie Beljaart in Dongen begeleiden op hun reis naar een gezamenlijke toekomst.

De organisatie liep goed en er was een goede sfeer, maar men voelde toch ook ruimte voor verbetering richting de toekomst.

Ze wilde aan de slag met minder hiërarchie en een natuurlijkere verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Ook wilde men aan de slag met een vernieuwde toekomst visie. In de praktijk werken naast een aantal zeer ervaren maten ook een aantal jonge, ambiteuze  en hoog opgeleide fysiotherpeuten. Samen wilde ze op zoek gaan naar een nieuw gedragen toekomst beeld waarin ruimte was voor zowel kennis en ervaring als voor ambitie en vernieuwing.

Om hier te komen was het van belang om samen op reis te gaan langs de thema's veligheid en vertrouwen, de bron-bestemmingslijn van de organisatie, lidmaatschap en leiderschap, leiden en geleid worden, feedback- en feedforward, controle vs vrijheid, uitspreken en aanspreken, etc.

Ik heb erg genoten van dit traject.  Benieuwd naar de mening van de praktijk, zie referenties 🙂

Fysiotherapie Beljaart
Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

In 2017 en 2018 mocht ik een gastcollege geven aan HRM studenten van de Erasmus hoge school, over de boeken Maverick en Semco-Style van Ricardo Semler. Het thema van beide college’s was “hoe organiseer ik werkgeluk in organisaties.

SWOD Stichting Welzijn Ouder Dongen

Colinda Blous

Wanneer je in een klein team werkt, is het snel schakelen. Je wisselt even van gedachten, ziet hoe iemand in z’n vel zit en merkt verschillen bij elkaar snel op. Toen werd het maart 2020 en gingen we vanuit huis werken. Het werk werd allemaal gedaan en alles ging door. Toch, naarmate het thuiswerken langer duurde leek het connecten lastiger te worden.

Tijd voor actie! Laurens Kuijsters van Ko-Motion verzorgde gisteren voor het team van SWOD en twee bestuursleden de workshop “ werken op afstand in verbondenheid”. Tijdens de inspirerende workshop maakte Laurens snel onze dilemma’s zichtbaar en bespreekbaar. Samen kwamen we tot oplossingen/ verbetermogelijkheden van deze dilemma’s. Vol energie en met een rugzak voor handvatten gingen we aan het einde van de middag naar huis. Enorm bedankt Laurens, de eerste acties zijn vandaag al ingezet💪🏼.

SWOD