Over ons

Home » Over ons

Over ons

De naam Ko-Motion is ontstaan uit de samentrekking van Co=samen en Motion=beweging.
De C hebben we vervangen door de K van Kuijsters, de achternaam van onze grondlegger. Ko-Motion is ook afgeleid van het engelse Commotion, wat opschudding betekend.

Bij Ko-Motion Coaching zijn we van mening dat menig bedrijf wel wat opschudding kan gebruiken. Veel bedrijven werken met verouderde denkbeelden, systemen en patronen. Menig manager vraag zich af “waarom doen we dit zo” gevolgd door “dat moet toch anders kunnen”.

Wij zijn van mening dat er erg veel anders kan, als je er maar anders naar wilt leren kijken. Alles begint immers met verlangen. Zonder verlangen geen verandering. Samen brengen we wat ko-motion in organisaties, schudden we de boel op en creeren we beweging. Soms confronterend, meestal liefdevol maar altijd respectvol.

ronde foto

Laurens Kuijsters

Ik ben sinds 1996 actief in de energiesector en sinds 2016 in coaching en begeleiding van organisaties op hun zoektocht naar verandering, als de vraag "dat moet toch anders kunnen“ zich aandient. Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek, dan kijken we samen waar je naar op zoek bent, en hoe ik je daar bij zou kunnen helpen. We zijn een klein team, met een groot netwerk. Ik netwerk, begeleid, ontwikkel, coach en wordt gecoached.

Laurens Fit50s

Persoonlijke vitaliteit versus organisatie vitaliteit

Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik organisaties, teams en personen wil begeleiden om in beweging te komen, dat ik dat alleen kan doen door zelf ook in beweging te zijn en blijven. Daarom deel ik hieronder mijn persoonlijke reis op weg naar het zijn van een fitte vijftiger.

Mijn reis op weg naar meer persoonlijke vitaliteit, mijn FIT50’s challenge!

Enkele jaren geleden omstreeks 2012/2013, ik was toen 42 a 43 jaar oud, zat ik midden in mijn carrière drive. Ik kon alles en geen berg was mij te hoog………dacht ik. Op een dag keek ik in de spiegel en zag ik dat ik oud, futloos en dik begon te worden. Ik vergeet het nooit meer, ik woog op die dag 104,9 kg, en dan te bedenken dat met mijn lengte van 1,87mtr alles boven de 87 kg ongezond wordt. Dat was het moment waarop ik dacht “Dit moet anders, dit nooit meer”.

Ik wilde dus afvallen en ging aan Sonja Bakker en 2 keer per week cardiotraining op mijn eigen cross-trainer. Het lukte me toen om af te vallen naar 94kg en ik nam mezelf voor om nooit meer boven de 100kg te gaan wegen. Maar je raad het al binnen no-time zat ik precies rondom die 100 kg. In 2018 besloot ik daarom dat ik fit 50(2020) wilde worden en maakte een plan voor deze change of life-style.

In 2019 ging ik na 18 jaar terug naar de sportschool “Fit by Jeff”in Dongen en leerde mezelf eerst weer sporten in een vast ritme. 3x per week ging ik aan de slag. Toen ik eenmaal gewend was besloot ik er een paar tandjes bij te doen. Ik gunde mezelf de carnaval van 2020 nog qua ongezonde activiteiten en zou daarna echt door pakken voor mijn FIT50’s challenge.

Geïnspireerd door foto’s in het blad Mens Health over fitte mannen boven de 40 (het covermodel was een knappe slank gespierde man van 55), wilde ik onderzoeken hoe ik op een enigszins leuke manier(het moet immers ook leuk blijven) zo dicht mogelijk bij de fysieke staat van hem kon komen, op de dag dat ik 50 zou worden, 19 juli 2020.

Kort na de carnaval woog ik 99,9 kg en ging ik aan de slag met een trainings- en voedingsprogramma van Fitness trainer Dennis, ging 4x per week krachttraining doen en 1x Bootcamp(voor de lol). Gaande weg viel ik steeds een beetje af en het voelde niet als “lijnen of diëten”. Ik kreeg er lol in en werd steeds fanatieker(tijdens de corona lockdown bleef ik gewoon thuis verder getraind). Hoewel ik op 19 juli 50 werd en al zeer goede resultaten geboekt had, verschoof door corona mijn challenge en fotoshoot naar 25 augustus. Ik had toen een afspraak met Fitness fotograaf Jeroen de Bree in Tilburg om mijn resultaten vast te leggen.

Op 25 augustus 2020 had ik een prachtige fysieke staat bereikt en woog ik op mijn 50e 86,1kg. Diverse overgewicht gerelateerde klachten waren verdwenen. Ik voelde me jong, gezond, fit en sterk en hierdoor ook metaal erg goed.

Dank voor het lezen van mijn persoonlijke reisverslag, ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook fit en vitaal ouder te worden, zowel voor jezelf als met de organisatie waar je in werkt.

Laurens

Historie & Ontstaan

Ko-Motion is in 2020 ontstaan na mijn persoonlijke zoektocht naar vernieuwing
en ontwikkeling en is opgebouwd uit de volgende elementen:

Ik ben op mijn best als ik bedrijven mag ondersteunen met het creëren van beweging in organisaties. Noodzakelijk of gewenst maar altijd zij aan zij met het management en de medewerkers.

 

"Co en Motie", staan voor Samen en Beweging:

Ik geloof er in, dat organisaties floreren als ze continue in beweging zijn. Kleine of grote bewegingen zorgen continu voor energie.
Ik geloof er in dat wanneer mensen in beweging komen, dat organisaties floreren.

Ik geloof er in dat mensen en organisaties gebaat zijn bij meer fysieke beweging in relatie tot vitaliteit en ziekteverzuim.

Als we zij aan zij in beweging komen dan kan ik een mooie bijdrage leveren aan de beweging van uw bedrijf.

 

K
De K is afkomstig van mijn achternaam Kuijsters. De grote K is afkomstig uit het originele logo van Kuijsters Energie & Infra en wordt zo als beeldmerk en eerbetoon aan het verleden bewaard.

Commotie
Een bekend credo is "Stilstand is achteruitgang". Het creëren van commotie zodra daar behoefte aan is zorgt er voor dat organisaties in beweging komen. Co en motie, gecombineerd met de K gaven Ko-Motion, haar nieuwe naam. Ko-Motion, samen in beweging komen. "Organisaties in beweging".

Ko-Motion Coaching is een van de handelsnamen van Ko-Motion Energy B.V.